Pino

Pinksterfeesten Noordijk

Verslag PINO 2016

Het Pinksterfeest 2016 ligt weer achter ons en ook dit jaar zijn er weer enkele vernieuwingen.
De vrijdagmiddag begon het feest voor de kinderen met de spelletjes op het schoolplein. De oudercommissie had weer diverse spelletjes voor de kinderen klaargezet. Na de spelletjes werden de ballonnen bij het feestterrein opgelaten, met een westen wind richting Duitsland. De eerste kaarten zijn inmiddels terug uit de omgeving van Hamminkeln en Ludenscheid. De basisschooljeugd kon vervolgens meedoen aan het doeltrappen en de draaimolen was deze middag van 16:00 tot 17:00 uur vrij toegankelijk voor de jeugd. Nieuw dit jaar het bedrijvenuurtje en met ca 100 gasten waren we zeer tevreden met de opkomst. Voor de mensen waren er doppinda’s, kaas en worst. De Pinksterkermis 2016 werd vrijdagavond om 19:30 uur officieel geopend door de voorzitter van stichting Pinksterkermis Noordijk, Johan Floors. Daarna ging de soundmix-playback show van start. Er hadden zich dit jaar 13 playback en 6 live “acts” aangemeld voor een optreden op het podium in de tent, met ook dit jaar weer verrassende optredens. De presentatie werd ook dit jaar door Erwin Boonk verzorgd. De jury bestond uit Herman Riethorst, Eva Boonk en Martijn Kettering. Het podium was, zoals reeds al vele jaren, geleend van muziekvereniging Concordia en in het “groen” gezet door kwekerij In de Dennen, waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank! Om ca 22:15 uur werd het podium het betreden door de een oude bekende, MILLENIUM! De band maakte er opnieuw een mooi feest van!

Op zaterdag 14 mei kon de optocht, met als thema “Vrije Tijd” onder grijs, maar droog weer worden afgewerkt. Dit jaar waren er 14 startnummers, waarvan 6 grote wagens en diverse kleine wagens & loopgroepen beslist de moeite waard. De publiekelijke belangstelling langs de route was niet zo veel, als vorige jaren. De optocht werd beoordeeld op de volgende criteria: originaliteit, afwerking en presentatie. De jury bestond uit Miriam Leferink, Jolanda Bolster en Dennis Olminkhof. De kwaliteit van de diverse wagens en loopgroepen was hoog en de jury had een zware middag om tot een besluit te komen. Om een en ander goed te kunnen beoordelen werd de optocht tussendoor even opgehouden om alle pracht en praal goed tot uiting te laten komen. Dit jaar ging opnieuw de wagen van De Klup, getiteld “Tijd voor vrije tijd” met de eerste prijs naar huis. Bij kleine wagens ging de eerste prijs naar “Slaapfeestje” door de buurtjes. Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar “Noarik Walking” van de familie Pasman / van Es. In de klasse karretjes/skelters was de eerste prijs MMMTJ met “Trekkertrek”. Bij de individuelen ging de eerste prijs naar “de crossfietsers”, door Twan en Sem. De themaprijs ging dit jaar naar “Slaapfeestje” door de buurtjes. De jury was van oordeel, dat bij deze deelnemers het thema als beste naar voren kwam.
Na afloop werd er gestart met het ringrijden, darten, sjoelen, doeltrappen en vogelgooien. Hier werd Willemien Makkink de nieuwe koningin 2016 van Noordijk! Ook dit jaar weer het spijkerbroekhangen, waar een 9 tal deelnemers zich voor opgaven. Voor de jeugd was er een springkussen en clown Henkie vermaakte de kinderen met zijn ballondieren en smink. Uiteraard draaide ook nu de kermis op volle toeren. Het koude weer heeft ons zaterdag doen besluiten, om een kachel te huren, zodat de tent aangenaam van temperatuur werd. Pinksteren 2016 was kouder dan kerst 2015…. In de tent zorgde de Capri-Roadshow voor een gezellige sfeer. De prijzen van de volksspelen en optocht werden rond 17:30 uur uitgereikt.

Op zaterdagavond werd de tent opgewarmd door de Capri-Roadshow en de kachel , waarna “Super Sundays” met een daverend optreden het publiek in een redelijk gevulde tent verder opzweepte tot een geslaagde avond tot in de late uurtjes!

Op de zondag dit jaar een beachvolleybal toernooi volledig georganiseerd door een enthousiaste groep jongeren uit Noordijk. Met een deelname van 15 teams waren ook zij meer dan tevreden.

Op maandag 16 mei werd onder begeleiding van muziekvereniging Concordia om 9:00 uur de schutterskoning van 2015, Erwin Wanink aan huis opgehaald. de ronde over het Vonderman terug naar het feestterrein. Het eerste schot bij het vogelschieten werd dit jaar door onze burgemeester Joost van Oostrum gelost en na volkslied door Concordia werd er jaar gestart met een ontbijt. Ook dit jaar verzorgd door bakker Stroet en het Sprokkelhuuske met bijna 260 deelnemers een groot succes. Om 11.00 uur werd er gestart met het vogelschieten, flobert-, fladder-, vrijebaan en jeugdvogelschieten, de stoelendans en dogcartrijden. Voor de jonge jeugd was er ook vanochtend weer het springkussen. Bij het vogelschieten gaf de vogel zich om ca. 14:45 uur gewonnen, na 736 schoten en was de schutterskoning 2016, Sander Oonk bekend. Op het buitterrein en in de tent zorgde de dweilband De Bellenbloazers uit Eibergen voor een gezellige sfeer. Zij verzorgden ook tijdens de stoelendans de muziek. Tevens zorgde de spektakelattractie, de Mega Trampoline voor veel vermaak bij de jeugd.

Ook dit jaar Hike op de maandagmiddag. Met een nieuwe bezetting zorgden zij wederom voor een gigantisch feest voor jong en oud in een volle tent!

Terugblikkend was Pinksteren 2016 weer een ouderwets gezellig en een geslaagd Pinksterfeest. Ook dit jaar is er wederom prettig gewerkt door het gehele team en de bezoekers hebben dit wederom weten te waarderen en zijn in rijke aantallen gekomen en hebben zichtbaar genoten. Wij willen dan ook iedereen bedanken, die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan het slagen van deze pinksterkermis. Onze speciale dank naar onze lokale journalist welke er wederom in is geslaagd om mooie foto’s en een prachtige film van de optocht te plaatsen. Een betere promotie kunnen we ons als organisatie niet wensen.

Pinksterfeesten Noordijk
Pinksterfeesten Noordijk
Pinksterfeesten Noordijk