Woensdag 5 oktober j.l. heeft Kinderwerk Noordijk het nieuwe seizoen afgetrapt met een middag bamboestieken voor de noordijkse basisschooljeugd op het trainingsveld van VV-Noordijk.


Bamboestieken is een activiteit waarbij je bamboestokken met elastieken aan elkaar verbindt. Door het maken van kleine onderdelen die je nadien weer met elkaar verbindt, kan je een heel groot bouwwerk maken. Dit alles moet wel in teamverband gebeuren.


De ruim 30 noordijkse basisschool kinderen hebben eerst geoefend met kleine bamboestokken om de techniek van het verbinden onder de knie te krijgen. Toen dit eenmaal lukte hebben de kinderen eerst vele “kleine driehoeken” gemaakt van bamboestokken van 1,60 mtr. Deze zijn gelijk opgevrolijkt met mooie gekleurde ballonnen. De vele driehoeken zijn per laag samengebonden. Elk constuctie punt werd goed vastgehouden en opgetild door een kind, zodat er telkens weer een laag onder gezet kon worden en weer met elastieken werd vastgeknoopt. Zo ontstond een heuse piramide van zo’n 7 mtr. hoog! De kinderen waren erg trots op hun bouwwerk. Kinderwerk heeft hen laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben! Het was tot in de top echt top.