Kinderwerk

Kinderwerk

Verslagen van activiteiten

Kinderwerk Noordijk 1-1-2017

Op woensdag 29 november hebben 25 noordijkse basisschoolkinderen hun eerste horeca ervaring op gedaan tijdens de door Kinderwerk Noordijk georganiseerde bakmiddag voor de eerste high tea van Noordijk. Ze hebben zo’n 640 creaties gebakken danwel voorbereid . De noordijkse basisschooljeugd bevat echte kanjers! Zonder hen hadden we het niet gered en daarom komt ook hen de roem toe. Ze hebben cake gebakken in meerdere kleurtjes, koekjes gebakken en versierd, pannenkoeken gebakken ter voorbereiding voor de bananensushi en heerlijke lepelgebakjes gemaakt. De kinderen kregen er net als de cake en koekjes een kleurtje van. Vrijdag van 14.00 – 15.00 uur legden zij de laatste hand aan de gerechten van de high tea. De 80 bezoekers die afkwamen op de high tea in ’t Haarhoes te Noordijk hebben met volle teugen genoten van het met enthousiasme gemaakte lekkers. Het waren voor de kinderen 2 enerverende middagen die echt in het teken stonden van “voor en door Noordijk”.

Kinderwerk Noordijk

Kinderwerk Noordijk organiseert op vrijdag 1 december a.s. van 15.00 – 16.30 uur een high tea voor alle inwoners van Noordijk. Het bijzondere aan deze high tea is toch wel dat de noordijkse basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 alle lekkers die deze middag wordt aangeboden zelf gaan bakken op woensdagmiddag 29 november. Dit alles staat te gebeuren in ’t Haarhoes aan de Haardijk in Noordijk. Mensen kunnen zich opgeven voor de high tea tot uiterlijk maandag 27 november middels een mail te sturen naar kinderwerknoordijk@live.nl of een briefje te deponeren in de brievenbus van ’t Haarhoes.

Het wordt een heuse gezellige en smaakvolle middag geheel in het teken “van en voor Noordijk”. Op deze manier probeert Kinderwerk Noordijk de kinderen te laten zien wat ze kunnen en hoe leuk het kan zijn dat je iets organiseert voor je medemens.

Jutten met Jappie 19-04-2017

Kinderwerk Noordijk loopt de tocht “Jutten met Jappie”.

Woensdag 19 april bezocht Kinderwerk Noordijk de Hambroekplas. Ruim 20 kinderen hebben genoten van de tocht “Jutten met Jappie”. Zij gingen met schepnetjes, loeppotjes, en plastic bakjes op zoek naar wat de Berkel , de Hambroekplas en de nabije omgeving allemaal te bieden heeft. Er werd enthousiast gevist naar verschillende beestjes die stonden afgebeeld op de bijgeleverde kaarten. De noordijkse kinderen vonden o.a. schaatsenrijders, watervlooien en vele kikkers. Ook is de stuw, de vistrap en het aquaduct van dichtbij bekeken. Vooral bij de vistrap was voor de kinderen veel te bewonderen. Tijdens de wandeling maakten de littekens van afgezaagde takken op bomen, die in het begeleidende boekje omschreven waren als zijnde je aanstarende ogen, op de jongste jeugd indruk. Toen de kinderen aan het eind van de tocht ook nog een schat vonden van een gps tocht, was de middag compleet. Met weer wat meer natuur ervaring gingen de kinderen huiswaarts. Op weg naar de volgende activiteit van Kinderwerk Noordijk.

Kindercarnaval 24-02-2017

Vrijdagmiddag 24 februari hadden bijna 60 kinderen zich flink uitgedost. Ze kwamen allen prachtig mooi verkleed naar de carnavalsmiddag van Kinderwerk Noordijk in ’t Haarhoes. De kinderen waren allen uit op de zo begeerde titel van noordijkse prins of prinses Carnaval 2017. Deze prijs reikt Kinderwerk inmiddels al weer jaren uit aan het mooist verklede meisje en jongen tijdens de carnavalsmiddag. Dit jaar kregen Eleyna Radstaak en Noah Boesveld de versierselen aangereikt. Eleyna was verkleed als ware ballonvaarder en Noah als Ninja. Alle kinderen gingen als echte carnavalisten heerlijk uit hun dak op de muziek van dj Jelle. ’t Haarhoes was omgetoverd tot carnavalshonk met ballonnen en discolampen. De kinderen hosten er flink op los. Er was volop ranja en na afloop was er voor hen patat, heerlijke gehaktballetjes en een waterijsje. Moe en voldaan gingen ze huiswaarts.

Schaatsen op de IJsbaan in Enschede

 

Vrijdag 27 januari vertrok Kinderwerk Noordijk met 36 kinderen richting de ijsbaan Twente in Enschede. In de ijshal hebben de Noordijkse basisschoolkinderen verschillende technieken van het schaatsen geleerd en/of onder de knie gekregen tijdens een schaats clinic. De kinderen werden aan de hand van hun niveau ingedeeld in groepen en kregen vele tips en tricks. Nadien hadden ze nog ruim de tijd om heerlijk vrij te schaatsen.

Kinderwerk Noordijk is altijd weer blij met de vrijwillige ouders die als chauffeur willen mee rijden. Zonder hen kunnen we de kinderen dit niet aanbieden. En het blijft als je zoiets organiseert, altijd een gok hoe de weergoden je gegund zijn. Er was die dag de laatste mogelijkheid om op natuurijs te schaatsen, maar daar krijg je geen les. Kinderwerk Noordijk had de keuze gemaakt voor de ijsbaan Twente en de kinderen hebben hier zichtbaar van genoten.

Winterknutsel

Winterknutsel

Woensdag 14 december hebben ruim 30 kinderen gezorgd voor een winterse sfeer in ’t Haarhoes te Noordijk. Ze hebben onder begeleiding van Kinderwerk Noordijk allen een sneeuwpop gemaakt van vele plastic bekers. Het maken van de sneeuwpop bleek wel een heel karwei. De kinderen werkten allen gestaag door aan hun winterse opdracht, waarbij bijna zweetdruppels vielen. Helaas was het niet voor alle kinderen mogelijk om de sneeuwpop af te krijgen binnen het tijdsbestek. Maar geen nood, het resterende materiaal ging mee naar huis om het daar alsnog te kunnen voltooien. Zo heeft menig Noordijkse huiskamer een winterse aanblik gekregen in deze donkere dagen.

Bamboestieken

Bamboestieken

Woensdag 5 oktober j.l. heeft Kinderwerk Noordijk het nieuwe seizoen afgetrapt met een middag bamboestieken voor de noordijkse basisschooljeugd op het trainingsveld van VV-Noordijk.


Bamboestieken is een activiteit waarbij je bamboestokken met elastieken aan elkaar verbindt. Door het maken van kleine onderdelen die je nadien weer met elkaar verbindt, kan je een heel groot bouwwerk maken. Dit alles moet wel in teamverband gebeuren.


De ruim 30 noordijkse basisschool kinderen hebben eerst geoefend met kleine bamboestokken om de techniek van het verbinden onder de knie te krijgen. Toen dit eenmaal lukte hebben de kinderen eerst vele “kleine driehoeken” gemaakt van bamboestokken van 1,60 mtr. Deze zijn gelijk opgevrolijkt met mooie gekleurde ballonnen. De vele driehoeken zijn per laag samengebonden. Elk constuctie punt werd goed vastgehouden en opgetild door een kind, zodat er telkens weer een laag onder gezet kon worden en weer met elastieken werd vastgeknoopt. Zo ontstond een heuse piramide van zo’n 7 mtr. hoog! De kinderen waren erg trots op hun bouwwerk. Kinderwerk heeft hen laten zien welke kwaliteiten ze in huis hebben! Het was tot in de top echt top.

Kinderwerk
Kinderwerk
Kinderwerk